Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll
De stackars vildsvinen är förtvivlade

Sensommarkrönika

Pridefestivalen i Byn blev en succé.  Särskilt uppskattades ekipaget med skylten:  Här åker vi multiamorösa och gränslöst förälskade i fysisk och psykisk närhet. Ett rykte säger att festivalarrangörerna hade ett långt möte där.

En överflyttning av bråkiga barn i Byns förskola till förskolor i Nederländerna har diskuterats i socialförvaltningen i Byn.

Det är inte känt hur Nederländerna ser på saken. Barnen ser fram mot en trevlig utlandsresa.

Byns svampplockarelit har nu tagit sig ut i skogarna. De stackars vildsvinen är förtvivlade. De får inte vara i fred.

Djurens vänner har beskrivit det inträffade som hets mot djurgrupp. Svinen är riktigt glada för detta stöd.

Lagledaren för Byns elitfotbollslag har initierat en diskussion om strängare straff.  Straffläggaren ska i fortsättningen stå en meter närmare målet. Om straffläggaren missar målet får hen som straff inte lägga fler straffar.

Byns ledning är upprörd. En person har ställt sig på Stora torget och bränt upp Byns sommarprogram. Det var en protest mot torftigheten i programmet. Brännaren har hävdat sin rätt till yttrandefrihet. Han har flytt till Danmark där det är mycket roligare på sommaren, säger han.

Sommarkonserten i Byns brunnspark har avlöpt väl som vanligt. Då jazz utlovades har Byns ungdomar avstått och medelåldern i publiken var 75 år. De äldre valde att inte stå och hoppa och skrika ut sitt gillande. Men de myste och tårades av nostalgi.

Det har blivit en sport att palla äpplen i Byn. Äppelägarna är förtjusta. De slipper plocka ned alla frukter och släpa dem till musterier.  De som pallar beklagar hur jobbigt det är att klättra i träden. Några kände hur arga hundar bet dem i stjärten.

Byns tidigare ordförande kommer nu att ställas inför rätta.
Han går omkring och säger att det minsann var han som vann det senaste valet. Det har visat sig att han försökt påverka flera personer i Byn att stödja hans åsikt. Bl.a. de valarbetare som arbetade under valet. De i sin tur beklagar att de inte fått de pengar som den tidigare ordförande lovat.

Thomas Ekbom

Kommentarer är stängda.