Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll
Redaktören önskar alla en riktigt skön tid fylld av meditationer och kärlek

Krönika från Byn juni 2022

Så har så sommaren kommit till Byn. Solen skiner, gräset är gräsligt grönt och alla pustar ut efter en tung vår.

Kvinnoklubben har firat internationella kvinnodagen och har konstaterat att män inte längre behövs eftersom kvinnor numera inte bara är  kärleksfulla utan också manligt bestämda.

Byns mansgrupp har också träffats och konstaterat att kvinnor inte längre behövs eftersom dagens män inte bara är manligt bestämda utan också kärleksfulla.

Efter en medlarinsats från Byns styrelse har kvinnorna och männen kommit överens att de nog behövs tills vidare. Lokalföreningarna för feministiskt initiativ (FI) och maskulint  initiativ  (MI) har ställt sig bakom uppgörelsen. 

Polisens uppklarningsprocent i Byn har tyvärr inte ökat. Det kan bero på att ingen i Byn har sett någon polis de senaste åren. Byns styrelse har inte lyckats klara upp problemet, men har påtalat saken för Rikspolisstyrelsen. 

Inför Byns lokalval i höst har ett nytt parti bildats. De består bara av politiska vildar och tänker väcka misstroendevotum om de inte får som de vill. De övriga partierna tänker gå samman och vägra ställa upp i Byns valdebatt i lokala-TV.

Partierna i byn har enats om att det krävs en ny pensionsöverenskommelse, men har inte kunnat komma överens om innehållet i överenskommelsen. Pensionärerna bör få högre pension om de har arbetat bra, men lägre om bara drivit omkring på arbetsplatserna, menar ett parti.

Det krävs en utredning om hur cheferna kan uttala sig på  vilka sätt de som pensionerar sig skött sig anser man.

Med anledning av det otäcka läget i Europa har Byns hemvärn  börjat träna lite oftare. Byns styrelse ser allvarligt på vikten av att Byns försvar förbättras. Särskilt betonas att de ökade attackerna från Byns vildsvin måste mötas kraftfullt.

Så går Byns medborgare in i sommaren med goda förhoppningar om allt ordnar sig, med undantag för klimatet. Redaktören önskar alla en riktigt skön tid fylld av meditationer och kärlek.

Thomas Ekbom

Chefredaktör

Kommentarer är stängda.