Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Höst- och vinterrapport från Byn

Det har tillkommit en ny verksamhet i Byn. Det är Kärleksmissionen, som samlar in kärleksord som dykt upp på Byns arbetsplatser och som nu hamnar hos Missionen som vidarebefordrar kärleksorden till enheter dit människor kan komma och få kärlek och empati.

Ledningen för Byn har beslutat att delegera de så kallade allvarssamtalen med unga som begått sitt första brott till föräldrarna. En pappa har dock överklagat beslutet. Man kan inte ta det på allvar, säger han.

Han har fullt upp med sin firma och hustrun är upptagen med att läsa vidare på universitet.

Föreningen för inre dialog (ID) i Byn har haft årsmöte. Efter en timme i tystnad har deltagarna tagit till orda och beslutat att välja om sin styrelse. Valet har skett under tystnad.

Efter dåliga erfarenheter från tidigare år har Byns styrelse beslutat att Byns julbock ska skyddas från angrepp och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har tillfrågats om man kan få medel att anställa ett antal tuffingar som ska skydda bocken. MSB har tänt på idén.

Snart är det jul och de eventuella julklapparna kan beskådas i Byns alla skyltfönster. Progressiva handlare har redan börjat visa upp lämpliga kläder för kommande midsommar. Det gäller att vara före konkurrenterna säger Ingrid i Klädjouren.

En gäst från södra Europa har noterat att svenskarna inte möter de man möter med blicken som man gör i de södra länderna. Byns kommunikationsexpert Pelle har nu setts gå runt och mött alla han möter med blicken. Han delar också ut uppmaningar till alla att verkligen bry sig om de som de träffar, gärna genom kramar eller käcka tillrop som till exempel Gud vad du verkar trevlig.

Byns bridgeklubb Komma till kort (a) har fått problem då någon har varit på plats och blandat bort korten så nu får klubben bjuda på andra lekar. Det blir till ha trevligt i en fyrmannaträff och prata om hur man kan komma över sitt spelberoende.

Det har kommit upp en diskussion om hur många steg man bör gå varje dag för att vara i bästa form. Efter ett tryckfel i Bynytt har flera börjat avverka 60 000 steg per dag, vilket har lett till att Byns lasarett har får problem med att ta hand om utslitna gångare. En nytt tryckfel angav att det räcker med 600 steg per dag, vilket gjort många glada i Byn, särskilt på lasarettet.

Thomas Ekbom

Kommentarer är stängda.